Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blog o toulkách a výletech

Příspěvky

Lužické hory

15. 6. 2010

Lužické hory

Jablonné v Podještědí, hrad Lemberk, Bredovský zámek, Zdislavina studánka.

     Jedno z mých bílých míst na mapě, nevím jakým nedopatřením, byly Lužické hory, které jsou doslova prošpikované nesčetnými pamětihodnostmi. Rozhodl jsem se tento nedostatek napravit.


 

Sázava

26. 5. 2010

Sázava

Lipany, Kouřim, Talmbek, Český Šternberk.

      Nějak jsem  poslední dobou svoje toulky zaměřil jenom na sever a severovýchod naší republiky, ale tentokrát tam předpovídali velmi nepříjemné počasí a tak jsem se vydal opačným směrem, tedy na jihovýchod. Naše země je krásná a ...
 

Itálie, Benátky - Venezie 2009 a přilehlé ostrovy v laguně

22. 10. 2009

Itálie, Benátky - Venezie 2009 a přilehlé ostrovy v laguně.
 Zatím!

Vážení milí přátelé, spolucestující, ale i běžní návštěvníci mých stránek. Minulý týden jsem navštívil opět krásnou Itálii, tentokrát  věhlasné Benátky - Venezii, a plný dojmů zpracovávám fotografie z těchto překrásných míst.
 

Jak jsem objevoval Ameriku.

29. 9. 2009

Jak jsem objevoval Ameriku.

   Právě říkali v rádiu, že končí léto. Prý je dnes pravděpodobně poslední hezký den v tomto roce, tak  honem kam? Celou dobu jsem si sliboval, že pojedu do Ameriky ....
 

Super dovča v Polsku 2009 - Velička,Krakov,Osvětim a další!

5. 9. 2009

Zatím vkládám jenom odkazy na fotky  na Rajčeti.net , dálší bude následovat.Je nutné utřídit mnoho zajímavých odkazů a napsat něco článků, protože tato dovolená byla fakt super, už snad jen proto, že jsem ji až tak dobrou neočekával a snad proto jsem ji neustále odkládal. O to víc jsem byl překvapen a přímo udiven neočekávanými zážitky.
Tak tedy, na této stránce se zatím stále pracuje a fotografie zde byly vloženy pro nedočkavce, kteří  se jich  neustále dožaduji !Prosím , tedy , toto je zatím PROVZORIUM !!!
 

Muzeum Sinsheim - hodně zajímavé technické museum

4. 5. 2009

Muzeum Sinsheim - hodně zajímavé technické museum

Muzeum Sinsheim
     V Německu, v Sinsheimu je technické muzeum, které je opravdu obrovské rozlohou  i skladbou exponátů a patrně je i  největší  v Evropě.
 

Předčasné jaro 2009 na Bradlci.

20. 4. 2009

Předčasné jaro 2009 na Bradlci.
 Příroda si s námi různě zahrává, někdy nás děsí svou ničivou silou, ale tentokrát nás překvapila svojí náhlou a neskutečnou krásou...
 

Nymburk, staré hradby u Labe

12. 4. 2009

Nymburk, staré hradby u Labe.

   Jsou města krásná, méně krásná a pak ta, kam člověk podruhé už „nemusí“ ! Pokud projedete Nymburkem, asi zařadíte toto město mezi  ta města, kam se není proč vracet.
   Chtěl bych vám tu ukázat...
 

Vítání jara 2009 - Český ráj – Plakánek

22. 3. 2009

Vítání jara 2009 - Český ráj – Plakánek

     Konečně vylezlo sluníčko a udělalo se alespoň na chvilku hezky. Tak honem nabít fotobaterky, popadnout foťák a ven. Jaro je ještě syrové, sluníčko už pěkně hřeje ale ve stínu je chladno. Na horách je sníh a tak pofukuje studený větřík.
    Většinou zahajuji sezónu procházkou kolem kaskády rybníků pod Střehomí a 
 

Vídeň - vánoční trhy

1. 1. 2009

 Vídeň vánoční.

      Do Vídně za vánoční atmosférou 2008

   Doba nám nadělila dlouhé vánoční volno, výrobní proluka se hodně protáhla i do příštího roku. Tak přichází zákonitě zamyšlení, co s tím? Ano, i čas má svoji cenu a je proto vhodné i s ním dobře hospodařit. Chtělo by to někam levně, ale hodnotně. Co takhle do Vídně? Je to skoro za rohem a vídeňské trhy? to je přece pojem,že?

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

následující »