Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Většina z Vás prošla jenom jednou školou, a tak máte své dobré kamarády jen v jedné třídě. Já mám to štěstí, že cestou za svým věděním jsem prošel dvěma školami.V Praze a v Čahovicích (na okraji mladoboleslavského kraje) .Tímto se mi zdvojnásobil počet spolužáků a mám tedy dvojnásobek dobrých kamarádů.Tolik předmluva.

  Vážené kamrádky, vážení kamarádi, spolužáci ze ZDŠ z Čachovic.

 Je až s podivem, že jsme se nedokázali za celých 45 let sejít. O to krásnější je to, že po tolika letech se to vše dalo dohromady. Obával jsem se , že se asi nepoznáme. Nevěřil jsem, jak vše proběhlo jednoduše. Když už jednou měli lidé k sobě blízko... no je až neuvěřitelné jak to funguje. Sešla se nás většina, všichni jsme se těšili ze společného setkání a rádi jsme uvítali našeho třídního, pana učitele Vorlíčka. Návštěva Naší bývalé školy v Čachovicích každého asi trochu pošimrala na dušičce. Škola je stejně pěkná a zdá se, že od našeho odchodu se moc nezměnilo. Asi to dalo dost práce, za ta léta to udržet ve stejném stavu. Po návštěvě školy jsme před její budovou provedli symbolickou hromadnou fotografii, která se, nevím proč, tenkrát nikdy neuskutečnila. Společně se odešlo do místní hospůdky u nádraží, kde se při dobrém pivku trochu zavzpomínalo a pak přišlo loučení.

   Tady by se asi slušelo poděkovat Blance Špačkové (Čvančarové)  a Zdence Kožíškové (Fryčové) a Blance Lisé (Netušilové), které byly organizátorem celého setkání..To se celkově zdařilo a bylo velice příjemnou sešlostí! Když dovolíte, s drzostí sobě vlastní jsem se snažil tuto událost zdokumentovat. Když kliknete zde, máte možnost shlédnout pár fotografických dokumentů z celé události. Mějte se všichni moc fajn, dejte o sobě vědět a těším se na další setkání!

Taky jste zjistili, že z našich školních let nemáme skoro žádné fotografie! O to větší cenu pro nás má sbírka starých fotografií, které mě zapůjčila naše milá spolužačka Blanka Lisá - Netušilová. Dovolil jsem si, je  zde pro vás naskenovat a malinko zrekonstruovat retuší . Fotky jsou samozřejmě pro vás k dispozici. Kterákoliv sběrna vám z tohoto místa vyrobí normální fotografie pro vaší potřebu. Ale pokud vám to bude stačít jenom jako k nahlédnutí,  slibuji, že  je zde budete mít kdykoliv k použití

. Proto jsem vám je zde vystavil. Krásný den vám přeje Franta (kdysi vámi přezdívaný Mesie) .