Jdi na obsah Jdi na menu
 


Večerní procházka na Zvířetice

7. 10. 2014

 Večerní procházka na Zvířetice.

   Zvířetice je prastarý hrad, dnes již jen romantická zřícenina, která nikdy nezklame za žádného počasí ani za žádné roční doby. Vždy se tváří nějak jinak a vždy to je zaručeně fotogenický objekt, který pokaždé dokáže potěšit návštěvníkovo oko, natož oko fotografa. Pokaždé se dokáže tvářit jinak, pokaždé nějak překvapí. Tentokrát jsme  vyrazili o něco později  a protože nám podzim již podstatně zkracuje dny, byly při našem příchodu již hradby a zdi zcela zality krásnou žlutí ze zapadajícího sluníčka. Sluníčko bylo dost ostré. Stíny a světla se velice obtížně fotí ale o to bylo zajímavější se s tímto kontrastem nějak vyrovnat. Celý hrad tím získal na tajemnosti a chce se mě říct, že až na cizokrajnosti a snad i exotičnosti.

   Hrad je opravován, vyměňují schody do věže a tak ta je nepřístupná. Navíc dělají novou lávku do hradu. Kdo se chce do hradu dostat, musí vše obejít a vstupuje se do něj zadem. To ale skýtá nové a neobvyklé pohledy na celý objekt a vybízí to hrad nafotit zase zcela jinak a nezvykle. Pravda, cesta je trochu obtížnější ale ta troška námahy za to stojí.

  Opět to byl krásný výlet, kterým jsme si tak trošku oslavili přicházející „Babí léto“ a ještě jsme cestou nasbírali něco hřibů, které večer posloužily, jako vynikající řízky a dovršily příjemně tento hezký den.

                                   Pár obrázků najdete zde.