Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úštěk a rybník Chmelař – České středohoří .

10. 3. 2012

Úštěk a rybník Chmelař – České středohoří

     Je pomalu čas začít přemýšlet, kam v létě vyrazit za poznáním a na rekreaci. Zaujalo mne České středohoří svojí neobvyklou krajinou ale i množstvím památek a zajímavostí, které se zde vyskytují.  Je jich zde tolik, že se to zcela jistě nedá stihnout za jeden den a asi na to ani týden nebude stačit. Znamená to tedy si najít nějakou základnu a odtud hvězdicově vyrážet. Doba je jaká je a tak se musí nalézt nějaký levný slušný kemp, s pokud možno i s blízkým koupáním.

      Po krátkém hledání volba padla na městečko Úštěk.  Dočetl jsem se o zdejší památkové městské rezervaci a rybníku Chmelaři. To stačilo na to, abych se vyrazil osobně přesvědčit, zda to bude ta správná volba pro příští dovolenou.

       Městečko je opravdu malebné, zajímavostí je okolo plno a kemp odpovídá po všech stránkách mým představám. A koupání jsem hned na místě odzkoušel. Bylo bezvadné a bylo zároveň poslední v tomto roce. Rybník je veliký, bez bahna, pozvolný přístup a pláží je tu několik. A okolní krajina též nemá chybu.

                 Pokud taky přemýšlíte kam a máte podobné nároky, tak se pojďte podívat na pár fotografických postřehů z tohoto kouta naší vlasti.