Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komu by se nechtělo do Ráje?

2. 2. 2016

Komu by se nechtělo do Ráje?

 

          No to máte tak, když z jedné strany své zahrady vykročím do lesa, po pár krocích jsem v Českém ráji. Když vyjdu normálně ze své parcely vrátky, po pár krocích narazím na hranice Máchova kraje. Pokud sednu do auta a vyjedu vraty směrem nahoru a projedu hned za domem naší ulicí po hrázi mezi našima rybníky,  tak asi po 15 minutách se už nořím do Kokořínského údolí. Jo, opravdu! …fakt to tu není vůbec špatné ! Tak tedy kam se vydáme dnes???

   Dobrá, souhlas, komu by se nechtělo do ráje?, tak teda jdeme do Českého ráje.

   Začíná být po sezoně, střediska se vylidňují, a pro našince opět začíná krásný klídeček a pohodička  při toulkách zdejší přírodou.

   Tak pojďte se projít  lesem od Drhlen, zdejšího rekreačního rybníka, směrem k Branžeži, kde nás čeká druhý, daleko větší rekreační rybník. Oba dva jsou  vlastně velká přírodní lesní koupaliště s písčitým dnem a plážemi , zasazená v krásné přírodě ve skalách a lesích. V létě je tu dost rušno. Je tu hodně penzionů a kempů, ale touto dobou je už klidno a procházka zde je balzám na nervy. Dny se sice krátí, ale stále se zde dá krásně koupat ale také třeba prolézat po zdejších skalách a lesích. Je tu nespočet různých jeskyní a krásných vyhlídek a zažijete tu mnoho zajímavého. Miluji tento kraj, co vám mám povídat…. Snad možná bude lépe, když  se podíváte na mé fotky odtud.

         Tak si klikněte zde, a tím vás vítám  ve svém kraji.