Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americká invaze v Luštěnicích 1.9. 07.Okres MB.

2. 9. 2007

Americká invaze v Luštěnicích 1.9. 07. V okrese Ml. Boleslav

V sobotu dne 1. září 2007 byl proveden nájezd několika stovek amerických vozů na Luštěnice u Mladé Boleslavi. Byla obsazená část obce, bývalá sovětská základna. Nájezdníci si začali zde budovat své tábory... Tak snad abych to uvedl na pravou míru. Ano, opravdu několik set vozů americké výroby se utábořilo na tři dny v části obce Luštěnice, v bývalé ruské základně Zelená. Sešli se tu všichni proto, aby zde ukázali krásu aut, veteránů - Amerik, vyrobených v letech 50 až 70. To je doba rockanrollu, Elwise Preslyho. Je to ta doba, kdy se v Americe vyráběla auta která byla krásná ze předu i ze zadu, kdy se na autech ničím nešetřilo. Auta byla skutečnými koráby silnic, byla obrovská, na zádi měla veliká křídla, třpytila se kolem dokola chromem a byla vyzdobena spoustou rozmanitých světel a světýlek.

   Počasí nebylo nijak parné, spíš chladnější, ale přesně takové, jaké k takovéto akci patří. K tomu rozumné vstupné 30 Kč a dostatek parkovacích míst. To přilákalo obrovské množství lidí.

  Odehrávala se tu spousta akcí. Autokino na americký způsb, přehlídka nočního svícení aut, hudební produkce a další.

   Sám jsem zvolil pouze prohlídku vozidel a trochu jsem tu fotil. Bylo se na co koukat, tyto vozy jsme obdivovali pouze ve filmech. Nikdy bych nevěřil, kolik jich je v Čechách mezi lidmi. Asi nemá cenu tu dál něco popisovat. Lepší bude, když se na to podíváte sami.

  V prezentaci vám nabízím můj zkrácený výběr. Na fotoalbu Rajče.net toho je víc, a proto to rozdělím na dvě části. Sem tam přidám něco písmenek pod fotku.

  Jinak víc slov není potřeba, je to úžasná podívaná. Tak se hezky bavte!

jednotlivé foto :       část 1       a   část 2       a       fotopresentace.