Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod míru poprvé se startem v M.Boleslavi.

11. 5. 2007

Závod míru se startem v M.Boleslavi

 Mladá Boleslav se poprvé ve své historii, stala startovním místem kdysi tak slavného Závodu míru a nebo taky, chcete-li, Praha Berlín Varšava ap.  ...

  Byl to sice závod juniorů, ale to na věci moc nemění, neboť se jedná o závod mezinárodní a velice silně obsazený. Skutečná účast o více než 130ti závodnících, již sama za sebe o něčem hovoří.

  Start i cíl v Mladé Boleslavi byl na Komenského náměstí a měl i své kulturní i zábavná představení. Bylo zde několikeré vystoupení mažoretek, předvádění bojových umění , vyhrávala hudba, prodávalo se mimořádně levné pivo, pivovar Svijany udělal dobrý dojem a grilovaly se vynikající klobásky. Byla tu i autogramiáda našich nejlepších cyklistů, naší nadějné mladé mistrně světa Terezky Huříkové, (Terezko, zdravím :-) ) a neuvěřitelných 17 let aktivně činný jako profesionální cyklista, Ján Svorada. Pár obrázků Jána. 

 Přesto, že počasíčko moc nepřálo, byl vítr a déšť a přesto, že skoro souběžně šel hokej CZ – Rusko MS, byla účast hojná.

  Zdravím zde stránku cyklistických nadšenců z M. Boleslavi, pro které by měla být tato zpráva sdílena a omluvám se , neboť k dohodě došlo až ke konci závodu, a dáli se tomuto říci : reportáž, tak určitě není dokonalá. Šel jsem si prostě zkusit nafotit pohyb (jednotlivě) a dynamiku (prezentace) za ztížených podmínek. Světelné podmínky na fotografování byly na ...., no zůstaneme slušní, .. ale přeci jsem něco ulovil a tak to tady předkládám k nakouknutí a jako bonus přikládám trochu legrace.  Zdravím všechny! Franta

Poznámka: Terezko, moc děkuji za zápis, zde do knihy hostů, potěšilo mne to!!!