Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stará hospoda - dřevěné sochy v Doubici

17. 5. 2016

  Jistě jste to taky dostali mailem. Presentace o jedné pohraniční hospodě, která je kolem parkoviště obklopená s různými dřevěnými sochami. Přišlo mě to zábavné a tak jsem si naplánoval, že až jednou povedou mé cesty poblíž…. Prostě, že by to určitě stálo  za párkrát zmačknutí fotospouště.

  Nedávno se  to stalo. Jenže jsem zdaleka nečekal co mne čekalo. Nikdy bych nevěřil, kolik  soch se na jednom veřejně přístupném místě dá vystavit. V podstatě je to jedna obrovská skalka s protékajícím potokem s nemnoha druhy květin a travin, ale neskutečným množstvím různých soch. Jsou tu jednotlivé postavy z dějin, ale i skupinky ze známých pohádek, filmů a dokonce tu najdete i něco vojenské techniky z dob nedávných.

  Je zbytečné tu něco dlouze popisovat, kdo můžete, seberte děti a nebo i sami vyražte směr Šluknovský výběžek a na okraji Českého Švýcarska  najdete nevelkou obec Doubice. Tam už se to ani nedá splést, mají tam jen dvě hospody. Tato se jmenuje Stará hospoda. Možná to je i příjemná zastávka při vaší cestě na Pravčickou bránu

Pro obrázky, které jsem tam pořídil si klikněte zde.