Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když udeří duha

29. 6. 2011

Když udeří duha

Hledat téma obrázků?

   Jak hledáš téma svých obrázků, ptala se mne kamarádka fotografka? Moje odpověď… žádné téma nehledám, okolní  dění si je určuje samo. Je jen na nás, jak nahrávku na smeč využít a jak se k němu přesně a včas postavíme, jak ho dokážeme uchopit a zdali dokážeme nabídnutou šanci zpracovat technicky. Důležité je alespoň věrně zachytit informaci na místě a dopravit ji v pořádku domů. Naše fotokomora (tedy dnes naše PC), nám už pomůže dotáhnout obrázek (pokud s naším počitadlem trochu umíme) do reálu a atmosféry, která nás na místě tak ohromila.

   Nedávno - minule tu tloukly hromy, tentokrát uhodila duha. Nádherná dlouhá, dvojitá a pyšně zářící. Pravda, dlouho netrvala, neboť jak je vidno, ruku v ruce se s ní hnala pěkná průtrž a něco krup. Ale stálo to za to. Bylo na mě, ukrást ten nádherný okamžik a pomazlit se s ní. Pak honem do svého plechového koníka, prásknout bičem a honem pryč z té rychle se blížící sloty.

Něco málo obrázků ZDE

 

Redakce www.Rajče.cz :  Tato fotka se stala fotkou dne 10.7.2011 na hlavní straně www.iDNES.cz můžete si ji prohlédnou i na stránce www.rajce.net/zajimave-fotky (najděte si 2011 !!!)